Kreditkort och bonussystem – en enkel snabbguide

Visa och mastercards olika kreditkort

Kreditkort och bonussystem är någonting som hänger tätt ihop. Faktum är att nästan alla människor kan hitta ett kreditkort som troligtvis passar deras livsstil och snabbt blir till ett smart ekonomiskt beslut. Så hur hittar man egentligen rätt i djungeln av olika bonussystem och hur hänger allt ihop?

Kreditkort från en början var en stor nyhet i sig. Redan i USA på 70-talet så kunde man faktiskt hitta föregångarna till dagens moderna kreditkort och marknaden har blivit allt mer mogen sedan dess. Idag så har den utvecklats till någonting otroligt sofistikerat där stora företag ofta erbjuder kreditkort. Faktum är att du kan hitta många rent utav knasiga kreditkort som utfärdas av väldigt specifika affärer eller kreditkortsleverantörer – samtidigt som du kan hitta många riktigt smarta kreditkort. Vad som avgör om ett kreditkort är bra har inte sällan på senare tid blivit bonussystemet. Men vad är egentligen ett bonussystem när det kommer till kreditkort? En bra lista över olika kreditkort hittar du här.

Bäst bonussystem, men blir det verkligen för alla?

När man ska skaffa ett kreditkort för första gången eller rent utav vill byta sitt befintliga så är det första man ska fråga sig hur man lever. Det finns nämligen massvis med olika bonussystem anslutna till kreditkorten. Om du äger många bilar, förbrukar mycket bränsle och ofta servar ditt fordon så kan det vara lönt med ett kreditkort hos en biltillverkare. Detta kan medföra billigare bränsleförbrukning och service som ett exempel. Handelsbanken berättar mer om detta.

Ifall du däremot gillar att resa och ofta är på språng kan ett kreditkort från ditt favoritflygbolag snabbt bli lönsamt. Att tjäna extramil, få reseförsäkringar eller många fina bonuspoäng blir helt plötsligt mycket enklare. Samtidigt så kan du ofta stiga i rankningar och få tillgång till exempelvis lounger runt om på flygplatser i världen. Inte så pjåkigt alltså om du ofta reser i jobb eller nöje.

Om du har en stor familj där ni ofta handlar mat och varor så kanske ett kreditkort från din livsmedelsaffär vara ett alternativ. Med andra ord beroende på vilka köp- och levnadsvanor man som person har så avgörs också vilket bonussystem som är bäst. Det är inte alltid helt självklart att kreditkortet via den lokala banken är det bästa beslutet om andra kreditkortsutgivare kan ge dig fler fördelar.

Andra mer nischade bonussystem

Sist men inte minst finns det en uppsjö mer nischade kreditkort. Faktum är att du kan hitta kreditkort specifikt för till exempel dig som älskar golf eller till och med segling. Som alla ger olika fördelar på såväl golfbanan som ute i vattnet – tro det eller ej. Under vår research så hittade vi till och med kreditkort för fotbollsklubbar där du är med och stöttar ditt favoritlag även i dagliga konsumtionen. Så med andra ord finns det verkligen ett kreditkort för nästan alla.

Det viktiga oavsett vilket kreditkort du i slutändan väljer är att du jämför kreditkorten på ett smart sätt. Detta innebär i praktiken att du bör jämföra olika bonussystem och kreditkort via en av de måna jämförelsesidorna som finns online. Förvisso kanske de förespråkar ett kreditkort mer än ett annat av egna ekonomiska intressen. Men du får fortfarande en bra överblick över vilka olika kort och bonussystem som finns tillgängliga.

Med tipsen ovan och de många resurser som finns online så är en sak säker. Du kan snabbt göra ett smart ekonomiskt beslut och skaffa ett kreditkort som verkligen passar just dig och din plånbok såväl som levnadsstil. Så gör likt miljontals andra världen över och skaffa dig ett kreditkort skräddarsytt efter ditt liv – så du kan njuta ännu mer. Det är vi alla värda.